Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Jedlo a teplo “po anglicky” (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 >

Hodnoť

hmm

neviem neviem, ale termin anglicke ranajky - vajcia, slanina, hrianka nevznikol vo Francuzsku :-)))))

Anglani narodne jedla maju, sice vacsina je pre stredoeuropana na grc, ale maju....iba co som sledoval serial na Spektre, Dve damy pri tele - cestovali po roznych castiach Anglicka, Walesu, Skotska, sev. irska a varili jedla typicke pre kraj v ktorom natacali. A tych anglickych jedal nebolo malo...sice vacsinu by clovek nejedol, ale boli.

samozrejme nie z polotovarov.
 

chlapec

sice doma jedavala na ranajky kaviar ale na anglicko nema dost penazi, tak ma dojem, ze sa tak vsetci zivia.....
 

Moja skuenost.

Anglické raňajky= vajcia,slanina- ale riadne prerastená, viac mäsa ako tuku,párky(viac korenisté ako u nás),fazuľa v rajčinovej omáčke, opečené šampiňóny a opečená rajčina. K tomu hrianky so slaným maslom a čaj s mliekom.
 
Hodnoť

 

No co uz. Zasa dalsi nazor slovaka, co sa tam stretava nanajvys s working class.
 

A čo?

Non working class žerie to čo nájde v smetiakoch alebo čo?
 

 

Mas este middle class.
 

 

Logostic je jedno aku class si dosadis do tej casti o vareni.Je to presne ako pise autor.Oni povazuju za varenie aj vlozenie kurata do rury.Omacky z prasku,fazulu z konzervy a pod.
Ja nikdy nezabudnem na tu hanbu ked ku nam prisli kamarati na navstevu a po jahnacine sa baby pytali drahej ako pripravuje TU omacku.A ona bez mihnutia oka vytiahla dalsi sacok a zacala jej citat navod na pripravu...vysypte obsah sacku do 150ml vriaceho mlieka a za postupneho miesania varte 5 min.
Ale uz sme popracovali a uz zvlada paprikas,kapustnicu...a zo zopar kolacov jej naj dielo co by som ani ja nezvladol PUNCAKY!
 

...a lower middle-class, upper-middle

class, upper class, aristocracy...ale aj nizsia robotnicka vrstva a vyssia robotnicka vrstva...white collars, blue collars...odtiene spolocnosti ktoru neprevalcoval socializmus...
 

krasna

reakcia :D, K+
 

by ma ale zaujimalo

co povazujes za anglicku working class, ono tam je working class skoro kazdy okrem tych par lordov a pod.
 

 

Mas tam aj strednu, ta na mikrovlnkach urcite nezije.
 

tu mas zaujimavy clanok

tato pasaz

je velmi zaujimava:
"Culturally this country still is predominantly working class," he says. "Superficially it seems we are middle class because we have more of the trappings of middle class life, but the majority of people are just working class with more money, not middle class."
 

 

Podla mna je to hlavne o vzdelani. Class doesn't come with the money.
 

odpoved najdes tu

If it doesn't come down to job, what about education? The number of people going to university or college from what the government consider working class backgrounds has risen steadily for years. So, it would appear that having a degree does not make you middle class anymore.
 

 

Vzdelanim som nemyslel nejaky univerzitny certifikat, aby niekto mohol robit v kancli, ale riadne univezitne vzdelanie - technicky inzinier, lekar, pravnik..
 

no ved degree

je seriozne univerzitne vzdelanie, nie tyzdnovy kurz organizovany skolou. Vdaka Tonymu B. s auniverzitne vzdelanie stalo tak lahko dostupne, ze diplom z univerzity uz nie je nic extra. Na tuto temu zu bolo vela diskusii, doslo k proste obrovskej degradacii skolstva a tym padom aj k postoju k diplomom.
 
Hodnoť

varenie nie je dosledok toho

zeby enmali dake lojkalne jedla, je to skor pohodlnost a casom sa z toho stala aj nevedomost cosi uvarit, mnohi ludia si nevedia predstavit ze jedlo sa da kompletne nachystat aj doma a mladi na to zvacsa nemaju naladu a ani cas, dolezitejsie je ist do krcmy, starsi este dost casto varia.
Kurenie je najdrahsia polozka nakladov na domacnost takze radsej dva svetre, topanky a deku ale to poznam aj z mnohych pripadov na Slovensku.
 

u nas je to iba otazka casu

kedy sa dnesne dievcata nenaucia nic poriadne uvarit....
 

to uz prichadza

volakedy mladi zacinali aspon ako tak doma, na intrakoch a cosi vyrobili, dnes radsej zbehnu na hambaca alebo kebap pripadne to isti pizza delivery.
 

1 2 >

Najčítanejšie


  1. Rudolf Pado: O čom Sulík pod Tatrami decentne mlčí 5 359
  2. Michal Májek: Maturita po novom 1 116
  3. Martin Greguš: Koľko infikovaných by Vallo potreboval v Bratislave, aby chcel 2kolo? 2706 mu nestačí... 1 008
  4. Iveta Kompišová: Prvá žena - nositeľka Nobelovej ceny za mier - bola rodáčka z Prahy 828
  5. Roman Janciga: Rozhovor s mladým infektológom z Kramárov 671
  6. Soňa Fröhlichová: Aktuálne cestovanie na trase Švajčiarsko – Nemecko – Rakúsko – Slovensko 584
  7. Jozef Orogváni: Ako sme boli babku očkovať 494
  8. Július Kovács: Róbert Kaliňák šéf Slovenskej mafie 435
  9. Peter Lukáč: Zbohom, Google! 371
  10. Juraj Paškuliak: Ďalšie zlé skúsenosti so Slovenskou poštou 366

Rebríčky článkov


  1. Eduard Bartko: Prečo červení a modrí bojujú proti sebe a má zmysel trojité zálohovanie dát?
  2. Štefan Vidlár: Škola s Covidem
  3. Peter Biščo: Slovensko, krásna moja domovina plná zábudlivcov.
  4. Andrej Čatajský: Cash-Flow v dobe kovidovej
  5. Marcel Karvay: 24601
  6. Július Kovács: Róbert Kaliňák šéf Slovenskej mafie
  7. Lubomir Zahora: Umenie švov
  8. Patrik Lenčéš: Kostoly na Slovensku: Zatvorené pre ľudí, otvorené pre nebo.
  9. Miriam Studeničová: Sila celku zvíťazí!
  10. Boris Mlsna: Vakcíny verzus testy? Testy športovcom pomáhajú, no riešením je len vakcína


Už ste čítali?